RAITA Z PEČENÉHO ČESNEKU

RAITA Z PEČENÉHO ČESNEKU

  • 500g bílého jogurtu
  • 2 palice česneku 
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • ½ lžičky černé soli 
  • sůl dle chuti

4esneku odřežte vrchní část, vložte na kus alobalu, každý česnek polijte lžící oleje, česnek do alobalu uzavřete a vložte do trouby rozehřáté na 180C a pečte 30 minut. Nechejte trochu vychládnout. 

Jogurt metličkou vyšlehejte do hladka, vmíchejte římský kmín chilli a černou sůl. Česnek vybalte z alobalu a vymačkejte do jogurtu a opět dobře rozmíchejte

Pokud to pro vás bude málo slané, dosolte už běžnou kuchyňskou solí. 

Podávejte k jídlům bez omáčky jako tikka nebo biryani. 

RAITA Z PEČENÉHO ČESNEKU