PANEER KULCHA

PANEER KULCHA

těsto:
300g hladké mouky
50g jogurtu 
1 lžíce cukru 
1 lžička soli 
1 lžička prášku do pečiva 
1 lžička kalonji (nigella seeds)
150ml vlažné vody
1 lžíce oleje
 
na překládání těsta: 
ghee
hladká mouka
 
náplň: 
200g paneeru
1 červená cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
1 lžička mletého chilli
1 lžička mletého koriandru 
1 lžička mletého římského kmínu 
1 lžička amchur (sušené mango)
1 lžička listů pískavice 
1 lžička soli 
 
Čerstvý koriandr na posypání
ghee na potření  hotových placek

 

Ze všech surovin na těsto vymíchejte pružné těsto a nechejte jej na teplém místě hodinu odpočinout. 

Paneer (postup na jeho výrobu najdete v sekci přípravy a základy) rukama rozdrobte nebo nastrouhejte, přimíchejte k němu na velmi jemno nakrájenou cibuli, česnekovo zázvorovou pastu, sůl a všechno koření 

Těsto rozdělte na pět částí (každá bude mít cca 95 gramů), z každé části vytvarujte kuličku. Kuličku těsta rozválejte na tenkou placku, potřete ghee a jemně posypte moukou. Horní a dolní kraj placky přeložte ke středu tak, aby se špičky těsta lehce překrývaly. Opět potřete máslem a posypte moukou a přeložte stejným stylem, ale boční strany placky. Placku znovu rozválejte na tenko a zopakujte překládání. Z těsta vám vznikne (skoro) čtverec. Vezměte si do dlaně dostatečné množství náplně, zmáčkněte ji, vložte na připravené těsto, a to pečlivě uzavřete tak, že vám vznikne opět větší kulička. Takto si připravte všech pět kousků těsta. 

Koriandr nasekejte nadrobno. Připravené kuličky dlaní rozmáčkněte na placku, bohatě posypte koriandrem a rukou (prsty) vytvarujte placku. Dávejte pozor, abyste moc netlačili, těsto by prasklo a náplň se vysypala. 

Na rozehřáté pánvi, bez přidání jakéhokoliv tuku, opečte placku ze spodní strany. Poté ji přemístěte do trouby nastavené na gril a grilujte vrchní stranu do zlatova. Hotové placky potřete ghee. 

PANEER KULCHA