Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Rajče, okurku a papriku nakrájejte na malé kousky, koriandr nasekejte, zelené chilli podélně rozkrojte, odstraňte z něj semínka a nakrájejte také nadrobno. Takto připravené suroviny smíchejte, dochuťte limetkovou šťávou a chaat masalou.
Mango nakrájejte na tenké proužky a z granátového jablka vyloupejte semínka. Arašídy na suché pánvi opražte do hněda, odložte stranou a nechejte vychladnout.
Jogurt rozšlehejte metličkou společně s mletým cukrem a černou solí do hladké konzistence. Pokud by byl moc hustý, rozřeďte 2-3 lžícemi vody.
Paneer nakrájejte na podlouhlé kousky a bud opečte na pánvi nebo jako jsem to udělala já, nechejte zapéct v grilu.
A teď už můžete začít skládat chaat. Jako základ použijte zeleninovou směs, na ni poklaďte proužky manga, semínka granátového jablka a opečené arašídy. Dochuťte sušeným česnekem, já používám černý česnek, který má jemnější chuť než ten klasický. Na tento základ položte kousky paneeru a to celé zalijte ochuceným jogurtem, tamarindovým a zeleným chutney. A úplně nakonec celý chaat posypte dle chuti smaženými nudlemi bhujia a mikrobylinklami.