PANEER CHAAT

PANEER CHAAT

  • 1 rajče 
  • ½ salátové okurky
  • 1 žlutá paprika 
  • svazek koriandru 
  • 1 čerstvé zelené chilli 
  • 1 menší mango
  • 1 granátové jablko 
  • 100g raw arašídů 
  • Šťáva z půlky limetky 
  • 1 lžička chaat masala
  • mletý (černý) česnek 
  • 150 g paneeru 
  • 150g jogurtu 
  • 1 lžíce mletého cukru 
  • ½ lžičky černé soli 
  • Tamarindové chutney 
  • Green chutney 
  • 40 g aloo bhujia (hluboko smažené kořeněné nudle z brambor a cirznové mouky) 
  • Libovolné micro greens nebo nasekaný koriandr

 

Rajče, okurku a papriku nakrájejte na malé kousky, koriandr nasekejte, zelené chilli podélně rozkrojte, odstraňte z něj semínka a nakrájejte také nadrobno. Takto připravené suroviny smíchejte, dochuťte limetkovou šťávou a chaat masalou. 

Mango nakrájejte na tenké proužky a z granátového jablka vyloupejte semínka. Arašídy na suché pánvi opražte do hněda, odložte stranou a nechejte vychladnout. 

Jogurt rozšlehejte metličkou společně s mletým cukrem a černou solí do hladké konzistence. Pokud by byl moc hustý, rozřeďte 2-3 lžícemi vody. 

Paneer nakrájejte na podlouhlé kousky a bud opečte na pánvi nebo jako jsem to udělala já, nechejte zapéct v grilu. 

A teď už můžete začít skládat chaat. Jako základ použijte zeleninovou směs, na ni poklaďte proužky manga, semínka granátového jablka a opečené arašídy. Dochuťte sušeným česnekem, já používám černý česnek, který má jemnější chuť než ten klasický. Na tento základ položte kousky paneeru a to celé zalijte ochuceným jogurtem, tamarindovým a zeleným chutney. A úplně nakonec celý chaat posypte dle chuti smaženými nudlemi bhujia a mikrobylinklami. 

PANEER CHAAT