Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Bílý mák a hořčičná semínka nejprve namočte na přibližně čtyři hodiny do vody. Okru očistěte, odstraňte oba konce a nakrájejte na kousky dlouhé asi 1,5 cm. Brambory oloupejte a uvařte do poloměkka, případně můžete použít baby brambory, které stačí rozpůlit.
Na hlubší pánvi rozehřejte hořčičný olej a okru na prudkém ohni osmažte dozlatova. Poté ji vyjměte a odložte stranou. Na zbylém oleji nechte rozvonět celé chilli papričky a kalongi, přidejte brambory a osmažte je dozlatova. Následně přidejte kurkumu a rajčata, vše dobře promíchejte a za občasného míchání vařte, dokud se rajčata nezredukují zhruba na polovinu původního objemu.
Mezitím slijte namočený mák a hořčičná semínka, propláchněte je a vložte do mixéru. Přidejte černý pepř, fenykl a asi 100 ml vody, poté rozmixujte na hladkou pastu. Tu vmíchejte k bramborám, přidejte cukr a osolte podle chuti. Směs restujte přibližně pět minut; pokud bude příliš hustá, můžete ji zředit trochou vody. Nakonec přidejte osmaženou okru, vše promíchejte a nechte krátce prohřát.