LACCHA PYAZ

LACCHA PYAZ

  • 2 červené cibule 
  • Malý svazek koriandru
  • 1 čerstvé zelené chilli 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • ½ lžičky mletého pepře 
  • ½ lžičky mletého kašmírského chilli 
  • ½ lžičky chaat masala 
  • 1 lžička soli

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka a snažte se, aby byla stejně silná. Doporučuji na krájení použít mandolínu, tak zajistíte, že budete mít opravdu úplně stejně silné kousky. 

Do mísy si připravte studenou vodu (nejlépe s pár kousky ledu) a cibuli nechejte ve vodě zhruba 10 minut odležet. Poté vyjměte a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte. 

Chilli papričku rozkrojte podélně na půl, vyjměte semínka a potom nasekejte nadrobno. Koriandr také nasekejte nadrobno. 

Do mísy dejte cibuli, nasekaný koriandr a chilli. Přidejte mletý pepř, kašmírské chilli, chaat masalu a sůl. Nakonec zakapte citronovou šťávou, vše opatrně pečlivě promíchejte a ihned servírujte. 

Tento cibulový salát se hodí ke všem druhům, obzláště severoindických, curry. Nebo ho klidně můžete použít do sendvičů nebo tortil. 

LACCHA PYAZ