Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka a snažte se, aby byla stejně silná. Doporučuji na krájení použít mandolínu, tak zajistíte, že budete mít opravdu úplně stejně silné kousky.
Do mísy si připravte studenou vodu (nejlépe s pár kousky ledu) a cibuli nechejte ve vodě zhruba 10 minut odležet. Poté vyjměte a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.
Chilli papričku rozkrojte podélně na půl, vyjměte semínka a potom nasekejte nadrobno. Koriandr také nasekejte nadrobno.
Do mísy dejte cibuli, nasekaný koriandr a chilli. Přidejte mletý pepř, kašmírské chilli, chaat masalu a sůl. Nakonec zakapte citronovou šťávou, vše opatrně pečlivě promíchejte a ihned servírujte.
Tento cibulový salát se hodí ke všem druhům, obzláště severoindických, curry. Nebo ho klidně můžete použít do sendvičů nebo tortil.