Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Recept je na dva hrnky čaje.
Přiveďte k varu 2,5 hrnku vody. Skořici, kardamom a hřebíček rozdrťte v hmoždíři na hrubo a vložte do vroucí vody společně s cukrem, pokud sladíte. Při nižší teplotě vařte 3 minuty. Poté úplně odstavte ze zdroje tepla, přidejte čaj, plátky růží a podrcený šafrán a pod pokličkou nechejte další 3 minuty odstát. Mandle nasekejte na kousky vložte do hrníčků a čaj do nich přeceďte. Můžete přidat ještě pár kousků šafránu.
Pokud jste se rozhodli sladit medem, přidejte ho až do hotového čaje.
...a pak už si jen užívejte lahodné chuti kašmírského čaje.