Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Temperování:
Rýži, všechny luštěniny a pískavici namočte do vody, promněte aby se uvolnil škrob a nečistoty a poté pečlivě propláchněte. Nechejte 6-8 hodin namočené v dostatečné množství vody.
Pak slijte vodu, přidejte jogurt a rozmixujte dohladka. Vložte do mísy a přikryté nechejte na teplém místě 12 hodin fermentovat. Po této době směs nabobtná a bude mít skoro pěnovou konzistenci.
Mrkev a dýni nastrouhejte a přidejte ke směsi. A poté přidejte sůl, cukr, mleté chilli, kurkumu, zázvorovo česnekovou pastu, čerstvé chilli a olej. A opět vše promíchejte.
Takto připravenou směs přemístěte do formy a dejte upéct do trouby předehřáté na 180C a pečte cca 45 minut až bude povrh zlatý. Špejlí propíchněte uprostřed koláče, tím zjistíte, jestli je koláč upečený.
Jakmile se koláče peče, připravte si směs na temperování. V menší pánvičce rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět římský kmín, hořčičné semínko, sezam, asafoetidu a curry listy.
Upečený a ještě teplý koláč touto směsí polijte.