Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kukuřici uvařte v dostatečném množství vody do poloměkka, bude to trva zhruba 10-15 minut dle její velikosti a stáří. Uvařenou kukuřici osušte. Pokud použijete předvařenou nebo úplně mladou kukuřici, tento krok vynechejte.
V malé misce nebo na talířku smíchejte sůl a chilli. Čím pálevější chilli použijete, tím lépe. Mleté chilli můžete nahradit i drceným nebo chilli vločkami.
Každou kukuřici potřete máslem a ze všech stran ogrilujte. V průběhu grilování je otáčejte a lehce potírejte máslem. Jakmile budou všechny kukuřice ogrilované, ještě jednou je lehce potřete máslem.
Citron rozkrojte na polovinu, namočte řezem do směsi soli a chilli tak, aby na citronu ulpělo co nejvíce směsi a za mírného stláčení, aby se na kukuřici dostala i citronová šťáva, potírejte kukuřici ze všech stran. Zopakujte takhle se všemi čtyřmi kukuřicemi.
Tip: Nemusíte se omezovat pouze použitím venkovního grilu, stejně dobře se grilovaná kukuřice dá připravit na stolním grilu nebo v troubě se zvoleným grilovacím programem.