GRILOVANÁ KUKUŘICE

GRILOVANÁ KUKUŘICE

  • 4 kukuřice 
  • 2 citrony 
  • cca 50g másla
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce mletého chilli 

Kukuřici uvařte v dostatečném množství vody do poloměkka, bude to trva zhruba 10-15 minut dle její velikosti a stáří. Uvařenou kukuřici osušte. Pokud použijete předvařenou nebo úplně mladou kukuřici, tento krok vynechejte. 

V malé misce nebo na talířku smíchejte sůl a chilli. Čím pálevější chilli použijete, tím lépe. Mleté chilli můžete nahradit i drceným nebo chilli vločkami. 

Každou kukuřici potřete máslem a ze všech stran ogrilujte. V průběhu grilování je otáčejte a lehce potírejte máslem. Jakmile budou všechny kukuřice ogrilované, ještě jednou je lehce potřete máslem. 

Citron rozkrojte na polovinu, namočte řezem do směsi soli a chilli tak, aby na citronu ulpělo co nejvíce směsi a za mírného stláčení, aby se na kukuřici dostala i citronová šťáva, potírejte kukuřici ze všech stran. Zopakujte takhle se všemi čtyřmi kukuřicemi.

Tip: Nemusíte se omezovat pouze použitím venkovního grilu, stejně dobře se grilovaná kukuřice dá připravit na stolním grilu nebo v troubě se zvoleným grilovacím programem. 

 

 

 

GRILOVANÁ KUKUŘICE