DAHI BHINDI

DAHI BHINDI

cibulová pasta : 
2 lžíce oleje 
1 větší cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
 
250g okra 
3 lžíce oleje 
1/2 lžičky tmavých hořčičných semen 
1/2 lžičky pískavice 
1/2 lžičky římského kmínu 
6 curry listů 
špaetka asafoeita (čertovo lejno) 
1/2 lžičky chilli 
1/2 lžičky kurkumy 
1/2 lžičky mletého koriandru
250 g řeckého jogurtu 
125 ml vody 
sůl 

Nejdříve si připravte cibulovou pastu - na oleji nechejte orestovat na drobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidejte česnekovo zázvorovou pastu a ještě malou chvilku restujte. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu a rozmixujte na pastu (pokud by byla směs přiliž hustá a nešla rozmixovat, přidejte dvě lžíce vody). 

Poté si připravte okru - omyjte a osušte ji, odkrojte oba konce a nakrájejte na cca 2 cm kousky. Na lžíci oleje okru zhruba 10 minut pomalu opékejte (bude mít strany opečené do hněda) 

Na zbylém oleji nechejte rozvonět hořčičná semena, pískavici, římský kmín, curry listy a asafoetidu. Poté přidejte cibulovou pastu a všechno mleté koření a promíchejte. Jogurt si nejdříve pořádně promíchejte metličkou, až změní strukturu na jemnou a hladkou a přidejte, spolu s vodou, ke koření, opět pořádně promíchejte. 

Do jogurtové omáčky vložte opečenou okru a nechejte zhruba pět minut při nízké teplotě společně prohřát

 

 

 

 

 

DAHI BHINDI