CHILLI CHICKEN

CHILLI CHICKEN

  • 400g kuřecího masa bez kosti
  • Olej na hluboké smažení
  • 3 lžíce kukuřičné mouky 
  • 1 lžíce hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička soli 
  • ½ lžička mletého pepře 
  • 1 lžíce octa
  • 1 vejce 
  • 2 lžíce vody  
  • 3 lžíce oleje 
  • 1 červená cibule 
  • 1 žlutá paprika 
  • 1 červená paprika
  • 1 čerstvé zelené chilli 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce chilli omáčky
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  •  Svazek jarní cibulky

 

Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky. Ve větší míse smíchejte mouku, kašmírské chilli, garam masalu, sůl, pepř, ocet, vejce a vodu a vytvořte hladké těstíčko. Do něj přidejte nakrájené maso tak, aby byl každý kousek masa v těstíčku obalený. Takto naložené maso nechejte hodinu odpočívat. 

Mezitím si připravte zeleninu. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky, čerstvé chilli nakrájejte nadrobno.A kukuřičnou mouku dobře rozmíchejte ve vodě. 

V hlubší vrstvě ooleje osmažte kousky masa dozlatova. A odložte na papírovoou kuchyňskou utěrku, která pomůže odsát přebytečný tuk. 

V hlubší pánvi, nejlépe woku, rozehřejte 3 lžíce oleje a krátce orestujte čerstvé chilli a zázvorovo česnekovou pastu. Pootom přidejte červenou i žlutou papriku a cibuli a na vyšší teplotě restujte až se na paprikách začnou dělat hnědé flíčky, papriky budou stále ještě křupavé. Takto připravenou zeleninu zalijte sojovou i chilli omáčkou a také kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Vše dobře promíchejte, zeslabte teplotu a zhruba 5 minut provařujte. Nakonec přidejte osmažené kuřecí kousky, promíchete a nechejte dalších 5 minut propojit všechny chutě. Nakonec zasypte zelenou natí jarní cibulky. Díky sojové omáčce by nemělo být třeba jídlo dále solit. 

Podávejte d rýží nebo libovolným indickým chlebem/plackou. 

CHILLI CHICKEN