Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky. Ve větší míse smíchejte mouku, kašmírské chilli, garam masalu, sůl, pepř, ocet, vejce a vodu a vytvořte hladké těstíčko. Do něj přidejte nakrájené maso tak, aby byl každý kousek masa v těstíčku obalený. Takto naložené maso nechejte hodinu odpočívat.
Mezitím si připravte zeleninu. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky, čerstvé chilli nakrájejte nadrobno.A kukuřičnou mouku dobře rozmíchejte ve vodě.
V hlubší vrstvě ooleje osmažte kousky masa dozlatova. A odložte na papírovoou kuchyňskou utěrku, která pomůže odsát přebytečný tuk.
V hlubší pánvi, nejlépe woku, rozehřejte 3 lžíce oleje a krátce orestujte čerstvé chilli a zázvorovo česnekovou pastu. Pootom přidejte červenou i žlutou papriku a cibuli a na vyšší teplotě restujte až se na paprikách začnou dělat hnědé flíčky, papriky budou stále ještě křupavé. Takto připravenou zeleninu zalijte sojovou i chilli omáčkou a také kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Vše dobře promíchejte, zeslabte teplotu a zhruba 5 minut provařujte. Nakonec přidejte osmažené kuřecí kousky, promíchete a nechejte dalších 5 minut propojit všechny chutě. Nakonec zasypte zelenou natí jarní cibulky. Díky sojové omáčce by nemělo být třeba jídlo dále solit.
Podávejte d rýží nebo libovolným indickým chlebem/plackou.