CASHEW CHICKEN PAKORA

CASHEW CHICKEN PAKORA

  • 350 g kuřecího masa bez kosti 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička nebo ¼ lžičky zelené chilli pasty
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • 100g kešu ořechů
  • 1 vejce 
  • 30g cizrnové mouky 
  • 15g rýžové mouky
  • Cca 10 curry listů 
  • Olej na hluboké smažení 
  • Chaat masala

Maso očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do větší mísy. K masu přidejte zázovoro česnekovou pastu, citronovou šťávu, na velmi drobno pokrájenou čerstvou chilli papričku nebo zelenou chilli pastu, osolte a přidejte všechno mleté koření – kašmírské chilli garam masala a římský kmín. Vše pečlivě promíchejte a nechejte zhruba půl hodiny odležet. Poté přidejte další suroviny – kešu ořechy, vejce, cizrnovou a rýžovou mouku, curry listy a opět vše pořádně promíchejte. 

V hluboké pánvi si rozehřejte olej na střední teplotu a jednotlivé kousky dávejte postupně smažit. Smažte se, aby u každého kousku kuřete, které dáváte smažit, byl i kešu ořech. Takhle postupně usmažte všechny kousky do zlatova. Po usmažení doporučuji odložit na chvíli na papírovou utěrku, která pomůže odsát nadbytečný tuk. 
Nakonec můžete posypat chaat masalou. Tu buď koupíte v indických obchodech nebo recept na ni najdete v mé kuchařce. 

CASHEW CHICKEN PAKORA