Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Maso očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do větší mísy. K masu přidejte zázovoro česnekovou pastu, citronovou šťávu, na velmi drobno pokrájenou čerstvou chilli papričku nebo zelenou chilli pastu, osolte a přidejte všechno mleté koření – kašmírské chilli garam masala a římský kmín. Vše pečlivě promíchejte a nechejte zhruba půl hodiny odležet. Poté přidejte další suroviny – kešu ořechy, vejce, cizrnovou a rýžovou mouku, curry listy a opět vše pořádně promíchejte.
V hluboké pánvi si rozehřejte olej na střední teplotu a jednotlivé kousky dávejte postupně smažit. Smažte se, aby u každého kousku kuřete, které dáváte smažit, byl i kešu ořech. Takhle postupně usmažte všechny kousky do zlatova. Po usmažení doporučuji odložit na chvíli na papírovou utěrku, která pomůže odsát nadbytečný tuk.
Nakonec můžete posypat chaat masalou. Tu buď koupíte v indických obchodech nebo recept na ni najdete v mé kuchařce.