Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Boondi namočte na 5 minut do teplé vody.
Jogurt metličkou rozšlehejte do hladka, postupně přilívejte vodu, dokud nedosáhnete řidší, ale ne tekuté konzistence. Cibuli nakrájejte na velmi drobno, koriandr posekejte a oboje společně se vším kořením vmíchejte do jogurtu. Z vody vyberte boondi a v dlaních z nich vymačkejte všechnu vodu a opatrně také vmíchejte do jogurtu. Nakonec dle chuti dosolte.
Podávejte jako přílohu k rýži, masům, tandoori jídlům a perfektně se hodí k biryani. A já ho mám tuto raitu ráda jen tak k plackám chapati nebo paratha.
Boondi koupíte běžně v každém indickém obchodě.