BOONDI RAITA

BOONDI RAITA

  • ½ hrnku boondi 
  • 450g jogurtu 
  • 150 ml vody 
  • 1 červená cibule
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky chaat masala 
  • ½ lžičky mletého kašmírského chilli 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • Sůl dle chuti 
  • Čerstvý koriandr

Boondi namočte na 5 minut do teplé vody. 

Jogurt metličkou rozšlehejte do hladka, postupně přilívejte vodu, dokud nedosáhnete řidší, ale ne tekuté konzistence. Cibuli nakrájejte na velmi drobno, koriandr posekejte a oboje společně se vším kořením vmíchejte do jogurtu. Z vody vyberte boondi a v dlaních z nich vymačkejte všechnu vodu a opatrně také vmíchejte do jogurtu. Nakonec dle chuti dosolte. 

Podávejte jako přílohu k rýži, masům, tandoori jídlům a perfektně se hodí k biryani. A já ho mám tuto raitu ráda jen tak k plackám chapati nebo paratha. 

Boondi koupíte běžně v každém indickém obchodě. 

BOONDI RAITA