Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Okru umyjte, osušte, odkrojte oba konce a nakrájejte na zhruba 1 cm kousky.
Cizrnovou mouku smíchejte s chilli, kurkumou, římským kmínem a solí a postupným přidáváním vlažné vody vypracujte středně husté těstíčko. Potřebovat budete zhruba 100ml vody, záleží však na mouce. Proto vodu přidávejte postupně. Těstíčko musí být husté tak, aby drželo na okře a nestékalo.
Do připraveného těstíčka vmíchejte nakrájenou okru.
V hlubší pánvi rozehřejte olej na 160°C a osmažte v něm kousky okra do zlatova. Okru přidávejte postupně, aby se neslepovala k sobě a během smažení opatrně promíchávejte tak, aby se každý kousek osmažil ze všech stran. Osmaženou okru přendejte do misky vyložené kuchyňskou papírovou utěrkou, a ještě teplou ji posypte chaat masalou. Papírová utěrka pomůže odsát přebytečný tuk. Osmaženou okru nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
Jogurt metličkou prošlehejte do hladka a těsně před podáváním do ní vmíchejte osmaženou okru.
Podávejte s parathou nebo chapati.