BHINDI RAITA

BHINDI RAITA

  • 100g okry
  • 2 vrchovaté lžíce cizrnové mouky 
  • ½ lžičky mletého chilli 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • ½ lžičky soli 
  • 1 lžička chaat masala 
  • 400g řeckého jogurtu 
  • Olej na smažení 

Okru umyjte, osušte, odkrojte oba konce a nakrájejte na zhruba 1 cm kousky. 

Cizrnovou mouku smíchejte s chilli, kurkumou, římským kmínem a solí a postupným přidáváním vlažné vody vypracujte středně husté těstíčko. Potřebovat budete zhruba 100ml vody, záleží však na mouce. Proto vodu přidávejte postupně. Těstíčko musí být husté tak, aby drželo na okře a nestékalo. 

Do připraveného těstíčka vmíchejte nakrájenou okru. 

V hlubší pánvi rozehřejte olej na 160°C a osmažte v něm kousky okra do zlatova. Okru přidávejte postupně, aby se neslepovala k sobě a během smažení opatrně promíchávejte tak, aby se každý kousek osmažil ze všech stran. Osmaženou okru přendejte do misky vyložené kuchyňskou papírovou utěrkou, a ještě teplou ji posypte chaat masalou. Papírová utěrka pomůže odsát přebytečný tuk. Osmaženou okru nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. 

Jogurt metličkou prošlehejte do hladka a těsně před podáváním do ní vmíchejte osmaženou okru. 

Podávejte s parathou nebo chapati. 

BHINDI RAITA