Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
4 lžíce oleje
250g Okra
250g brambor
1 červená cibule
2 rajčata
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky garam masala
1/2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky amchoor
špetka asafoetida (čertovo lejno)
sůl
okru omyjte, osušte, odkrojte oba konce a nakrájejte na cca 2cm kousky. Brambory uvařte do poloměkka a nakrájejte na kousky. Já jsem použila nové baby brambory, tak jsem je očistila a kartáčkem na zeleninu a uvařila včetně slupky a rozkrojila je napůl.
Cibuli nakrájenou na proužky restujte na 2 lžících oleje do zlatova, přidejte česnekovo zázvorovou pastu a společně ještě minutku restujte. Přimíchejte všechno mleté koření, na drobno pokrájená rajčata a brambory, promíchejte a nechejte společně restovat až rajčata pustí šťávu a brambory změknou (bude to trvat 10 minut).
Na jiné pánvi na zbylém oleji zhruba dest minut opékejte okru (bude mít hnědé opečené strany) a přidejte k bramborám, opět promíchejte, podle chuti dosolte. A máte hotovo