Zelenina

ZELENINOVÉ SABJI

3 lžíce oleje 
1 lžička římského kmínu 
1 větší cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
100g konzervovaných krájených rajčat 
1/2 lžičky kurkumy 
1/4 lžičky mletého chilli 
1 lžička mletého koriandru 
1 lžička garam masala
1/4 lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
1 lžička soli 
250g brambor 
150g mrkve 
150g zelí 
150g mraženého hrášku 
cca 300ml zeleninového vývaru 
svazek čerstvého koriandru 

 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, poté přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu a ještě chvíli společně restujte. Pak vmíchejte rajčata, všechno koření a sůl. Po promíchání nechejte všechno společně dusit až se směs zredukuje zhruba na polovinu, v té chvíli přidejte brambory nakrájené na malé kousky a mrkev na ještě menší (brunoise), podlejte troškou vývaru a za občasného míchání duste do poloměkka (cca 15 minut). Poté přidejte také na malé kousky pokrájené zelí a hrášek, opět podlijte trochou vývaru a duste do úplného změknutí. Nakonec podle chuti dosolte, vmíchejte čerstvý posekaný koriandr. 

ZELENINOVÉ SABJI