Luštěniny

Dal z červené čočky s kokosovým mlékem

  • 300g červené čočky
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička tmavých hořčičných semen
  • 10 curry listů
  • 3 celé kašmírské chilli
  • 1 cibule
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky asafoetida/hing/čertovo lejno
  • 400ml kokosového mléka
  • Sůl
  • Čerstvý koriandr

 

Čočku důkladně propláchněte a namočte na několik hodin v dostatečném množství vody.

Na oleji nechejte rozvonět celé kašmírské chilli papričky, římský kmín a rozpraskat hořčičná semínka a curry listy. Poté přidejte na velmi drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Pak vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu promíchejte a ihned přidejte všechno mleté koření – chilli, garam masalu a asafoetidu opět promíchejte. 

K této základní masale přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a při mírné teplotě vařte do změknutí čočky a zredukování vody. Potom vmíchejte kokosové mléko, dle potřeby osolte, a nakonec můžete posypat čerstvým koriandrem 

 

 

Dal z červené čočky s kokosovým mlékem